Surimi cu sos Aioli

de elucubratiiculinare in Fructe de mare, 24 Feb 2012 | 7510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g surimi,
  • 50 g unt,
  • o salată verde
  • Pentru sos:
  • 1 gălbenuș de ou,
  • 1 lingură muștar Dijon,
  • 1 căpățână usturoi,
  • 1 lingură zemă de lămâie
  • sare,
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Surimi cu sos Aioli:

Decongelăm surimi peste noapte la frigider. Desfacem frunzele de la salata și le spălam bine, apoi le lăsăm la scurs.

Facem sosul Aioli, rețeta o găsiți AICI.

Topim untul într-o tigaie mare, eventual un wok. Prăjim surimi în untul încins pentru câte 2-3 minute pe fiecare parte. Când sunt gata se scot pe un platou să se răcească, apoi se vor tăia în două sau trei bucățele fiecare. Împărțim salata pe farfurii, aranjăm bucățele de surimi și punem sosul în mijloc. Sau se pot amesteca toate într-un castron mai mare și apoi se porționează.  

Poftă bună!

PS: Untul în care am prăjit surimi se poate adăuga și el peste salată, sau nu, depinde de voi. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Surimi cu sos Aioli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

24.02.2012, 20:44

mamaieelena 1

25.02.2012, 09:03

gaby_gabytza 1

25.02.2012, 13:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Calamar umplut