Se pune apa la fiert, in care se adauga sare si otet de orez.
Cand apa fierbe se adauga orezul(care se adauga la fiert in punga). Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, orezul trebuie sa fie mai lipicios, pentru a se putea modela.
Se curata morcovul si se taie fasii. Se taie castravetele in 4 pe lungime, se curata de coaja avocado si se taie felii.
Pestele se desface in fasii si se poate trece la pregatirea preparatului.
Se ia covorasul de bambus pe care se va aseza alga, pe alga aranjam orezul si celelalte ingrediente; pentru iuteala punem si wasabi.
Se trece la rularea bine a preparatului.
Pentru al doilea sushi vom preoceda la fel numai ca dupa ce am asezat orezul care sta strans lipit de alga vom intoarce alga si dedesubt vom avea orezul iar pe alga direct vom pune celelalte indrediente dupa care la fel rulam bine.
Se va lua un cutit pentru a putea taia sushi. Vom uda cutitul si vom trece la taierea preparatului.
Se serveste cu sos de soia sau sos de stridii.
Pofta Buna