Taci si inghite!

de pity19 in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2014 | 3428 vizualizari

 

In timpul copilariei cand ne duceau parintii in sat la bunici , bunica ne pregatea in fiecare saptamana acest preparat ; Diferenta era ca atunci bunica facea mamaliga la ceaun , branza era in butoi la saramura , carnatul proaspat afumat si caltabosul moale si gustos , erau agatate frumos in camara!

 

INGREDIENTE

  • 300-400 ml apa + o felie unt + malai + sare
  • o bucata carnat de casa afumat
  • o bucata caltabos de casa
  • un cub telemea de vaca sarata
  • un ou ( de curte )
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite!:

Mamaliguta :Punem la fiert intr-o cratita apa cu sare si unt ; Lasam pana apa incepe sa clocoteasca , dam focul mic , adaugam incet , incet malai , amestecand bine cu un tel ; Cand incepe sa se intareasca dam jos de pe foc ;

Afumatura : Taiem bucatile de caltabos si carnat felii , punem intr-o tigaie cu ulei incins la prajit si scoatem pe un servetel de bucatarie ; Branza o dam pe razatoare sau o rupem bucatele cu mana ; Punem oul la prajit , intoarcem pe ambele parti si condimentam cu sare ; Punem intr-un bol un strat de mamaliga , unul de carnat , mamaliga ,ou ( lam taiat bucatele )  ,  caltabos si branza dupa care iar un strat de mamaliga!


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti