Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola

de Rocsi in Paste, 15 Mai 2019 | 3711 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
Cea mai cea reteteta de paste pregatita pana acum, asa au zis ai mei! Asa ca nu ma lungesc prea mult, scriu reteta ca poate va place, poate va incanta si o incercati cat mai curand!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr hribi decongelati
  • 150 gr ton in suc propriu
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr gorgonzola dolce
  • 200 ml smantana de gatit
  • 150 gr tagliatelle
  • 1 lingura ulei de rapita (masline)
  • sare
  • piper
  • cimbrisor uscat
  • 1 lingura parmezan ras
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola:

Intr-o cratita mai mare puneti apa, sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati pastele, le lasati sa fiarba la foc potrivit, atat cat scrie pe ambalaj. Intre timp pregatiti sosul. Hribii decongelati ii taiati bucati potrivite.

Tonul il desfaceti si scurgeti tot lichidul, il maruntiti usor cu o furculita. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat il taiati pe jumatate.

Incingeti o tigaie, puneti uleiul de rapita, ceapa, usturoiul si hribii. Sotati totul la foc potrivit, cand scade lichidul mai adaugati apa calduta, pana ceapa este bine patrunsa. Adaugati tonul maruntit, sare, piper si cimbrisorul.  Usturoiul il indepartati. Amestecati bine, apoi turnati smantana lichida si jumatate din cantitatea de gorgonzola, taiata bucatele. Presarati si parmezanul. Amestecati bine si cand sosul incepe sa clocoteasca, incorporati pastele scurse de apa si dati focul mai mic. Mai lasati totul 1-2 minute pe foc, nu mai mult. Stingeti focul, puneti restul de gorgonzola taiata, din loc in loc si lasati sa se topeasca.

Presarati patrunjel verde, tocat, deasupra, apoi serviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

anuta 1

18.05.2019, 20:50

Rocsi 1

18.05.2019, 21:13

Va multumesc mult tuturor!

Rocsi 1

18.05.2019, 21:14

Cris, desi eu nu mananc peste, eu asocierea de peste-ciuperci o vad foarte potrivita. Dar cred ca totul depinde de gusturi, ca nici mie nu imi plac foarte multe asocieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu salam