Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri

de paprikaandcinnamon in Paste, 24 Oct 2015 | 2093 vizualizari

 

Astazi am avut pofta de paste si cum sunt mare iubitoare de lactate era si normal sa fac paste cu sos de branza.

 

INGREDIENTE

  • Tagliatelle (pentru 4 portii)
  • 200g branza topita (eu am folosit cuburi de 100g de la hochland, varianta cu smantana)
  • 500g ciuperci champignon proaspete (sau o conserva mare de ciuperci)
  • 1/2 cana lapte
  • 200g smantana 12%
  • 50g telemea sarata (optional)
  • 50g jumeri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri:

Prima data se fierb ciupercutele. Daca nu vreti sa pierdeti vremea fierband ciuperci puteti folosi ciuperci din conserva. Eu prefer sa le fierb dupa ce am dat peste 2 borcane cu ciuperci care erau fermentate.

Dupa ce s-au fiert ciupercile, punem intr-un vas apa la fiert pentru tagliatelle. Cand da apa in clocot punem pastele la fiert si le lasam conform instructiunilor.

Tocam ciupercile nu foarte marunt.

Punem pe foc vasul in care vom face sosul (de preferat sa fie teflonat pentru ca nu se lipeste branza de el). Eu am folosit woc-ul pentru ca e teflonat si imi place ca sa face mancarea usor in el.

Punem in vas branza topita si laptele si amestecam pana ce se optione o pasta omogena.

Adaugam ciupercutele, smantana si telemeaua si amestecam.

Cand sosul s-a omogenizat, il luam de pe foc.

Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem si le adaugam peste sos.

Se servesc cu cateva bucatele de jumeri pe deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Jumerile eu le-am facut pe loc dintr-o bucatica de slanina pentru ca nu aveam jumeri in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coji de nuci dulci

ieri la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

pe 19.02 la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cușcuș