Tagliatelle quatro formaggi

de simona119 in Paste, 7 Feb 2012 | 16776 vizualizari

 

Aseara am avut pofta de paste cu 4 feluri de branza, asa ca am scos ce era prin frigider, am dat o fuga la magazin, si m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • 250g tagliatelle (de obicei se folosesc Penne, insa eu nu am avut ;))
  • 250ml smantana lichida
  • 100g Mozzarela Gourmet
  • 100g Camembert sau Brie
  • 100g Gorgonzola (blue cheese)
  • 3 triunghiuri de branza topita
  • parmezan ras
  • 1 lingurita de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle quatro formaggi:

Intr-o oala, puneti apa cu putina sare si un strop de ulei de masline, si fierbeti pastele pentru 6-10min (in functie de indicatiile de pe cutie). Intr-o tigaie incinsa, topiti putin unt si adaugati apoi smantana lichida. Lasati-o putin sa fiarba, si adaugati apoi restul branzelor: Camembert, Gorgonzola, Mozzarela Gourmet, si branza topita (eu am folosit Apetito, pentru ca are o textura mai moale si este foarte cremoasa), si amestecati pana ce acestea se topesc. Asezonati sosul cu sare si piper. Cand pastele s-au fiert, scurgeti-le de apa si adaugati-le in tigaie peste sos, amestecand continuu. Opriti focul si lasati pastele in sos pentru cateva minute pentru a se imbiba bine.

Se servesc calde, cu parmezan ras din belsug.

TIPS-URI

1

Pentru ca sosul sa iasa bun, garantat, folositi branzeturi de buna calitate cu texturi moi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle quatro formaggi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]