Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc

de RuxyRux in Paste, 26 Mar 2011 | 6576 vizualizari

 

O reteta din bucataria italiana care mie imi place foarte mult, aromele se imbina intr-un mod care te cucereste pe deplin...

 

INGREDIENTE

  • O cutie de taglierini
  • 2 piepti mari de pui
  • 1 mana de busuioc
  • o lingurita de oregano
  • 5 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin italian Chianti
  • 1/4 pahar ulei masline
  • 1/2 cutie pasata Cirio
  • 1 cutie polpa Cirio
  • sare
  • piper alb dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc:

Modul de preparare este unul destul de simplu.

Pieptul se taie in bucati mici aproximativ de dimensiuni egale.

Se incinge uleiul in tigaie, avand grija sa adaugam si doua linguri de apa, astfel incat sa nu calim, stim cu totii ca aceste procedeu nu este unul sanatos.

Punem puiul si-l lasam doua trei minute la foc mediu, adaugam usturoiul zdrobit si mai lasam inca cinci minute de data aceasta la foc mic.

Punem rosiile ( polpa) Cirio si amestecam usor.

Inca cinci minute si adaugam vinul, apoi o jumatate din cantitatea de busuioc maruntit.

Potrivim de sare, piper, punem si oregano si jumatate din cutia de pasatta Cirio. Mai lasam inca cinci minute pe foc si mutam totul intr-un vas de Jena.

Punem restul de busuioc deasupra si dam la cuptor la 250 grade( sau max) o jumatate de ora.

Intre timp punem apa la foc in care vom fierbe pastele, punem si o lingura de ulei de masline, un praf de sare, iar cand apa fierbe adaugam taglierini. Ii lasam 4 minute stingem focul apoi acoperim oala si mai lasam cinci minute. Scurgem si clatim pastele.

Servim pastele pe farfurie, iar in mijloc puiul cu sos.  Decoram cu busuioc. Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Laşte cu cartofi şi boia