Tahini - pastă de susan

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 24 Mar 2014 | 5516 vizualizari

 

Vă place hummus-ul? Atunci știți că nu se poate fără această pastă de susan numită tahini.
Nu vom ști niciodată câți conservanți se află în cel din comerț, dar știm că este un pic costisitor.
Și tocmai de aceea, preferăm să-l facem în casă și vom ști că este 100% fără conservanți și veți vedea și o substanțială economie.

 

INGREDIENTE

  • 100 g semințe susan crude
  • 3-4 linguri ulei măsline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tahini - pastă de susan:

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Împrăștiem semințele de susan  într-un strat subțire într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se dă la cuptor tava pentru 6-8 minute, amestecând din 2 în 2 minute. Nu lăsați semințele să se facă maro pentru că vor deveni amărui. În momentul scoaterii din cuptor se vor transfera imediat într-un castron sau altă tavă rece pentru a opri procesul de coacere.

Se lasă la răcit. Punem semințele într-un robot/râșniță sau blender. Se poate folosi chiar un mojar cu pistil, dar ar fi ceva de muncă. Eu m-am descurcat de minune cu o râșniță ce se atașează robotului de bucătărie și se poate spăla apoi fără probleme. Adăugăm câte 1 lingură de măsline până ajungem la consistența dorită - eu am folosit doar 3 linguri. Continuăm amestecarea până obținem o pastă fină destul de groasă - nu ar trebui să curgă. Se păstrează într-un borcan închis etanș în frigider timp de mai multe luni.   În principal această pastă de susan o folosim la hummus dar ea sigur va merge de minune și la alte prepararate pe care urmează să le descopăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tahini - pastă de susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Pushaa 1

24.03.2014, 13:15

cristeena20 1

27.03.2014, 19:56

e foarte bun. Eu cumpar pasta gata facuta si ador sosul facut cu lamaie , apa, usturoi si ardei iute.

Ligia Bxl 1

01.04.2014, 14:53

nu am mancat din susan ci doar din naut, cred ca e bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Maioneza de post