Taietei de casa

de Dya Daniela Andrei in Paste, 17 Apr 2013 | 5004 vizualizari

 

Pentru carcotasi, sunt acceptate ambele variante in dictionarul limbii romane: atat taietei, cat si taitei. Astfel in dictionarul limbii romane exista urmatoarea definitie

TĂIEȚÉI s. m. pl. Aluat nedospit făcut din făină, apă, sare (și ouă) tăiat in șuvițe lungi si subțiri, care se fierb în supă sau se gătesc cu brânză, cu nuci etc. [Pr.: tă-i-. – Var.: tăițéi s. m. pl.] – Tăiați (pl. lui tăiat, part. lui tăia) + suf. -ei (după it. tagliatelli).

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei de casa:

Amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina) . Presaram faina pe o suprafata plana, asezam aluatul si cu sucitorul il intindem intr-o foaie subtire (pe cat posibil).  Dupa ce am intins foaia, o tapetam cu faina pentru a ii grabi procesul de uscare. O lasam asa pentru 10-15 minute.  Se rasfira pe o suprafata plana si se lasa la uscat. Se pot pastra pentru o perioada mai lunga de timp intr-o punga de hartie, cu conditia de a ii usca foarte bine inainte, intrucat altfel vor mucegai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]