Taitei de casa

de MonaMimi in Paste, 19 Mai 2013 | 4392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua (eu am facut cu oua de la tara)
  • 300 g faina
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Ouale intregi le batem bine cu un varf cutit sare, punem faina (daca ouale sunt mai mici atunci punem mai putina faina) si framantam pana obtinem un aluat omogen, elastic. Formam o bila din care taiem cate o bucata de aluat pe care o intindem putin cu sucitorul apoi cu masina de facut taietei (cand am invatat sa fac taietei intindeam cu sucitorul o foaie mare de aluat o lasam la uscat apoi o taiam cu cutitul fideluta subtire, acum ma ajuta masina de taietei). Continuam asa pana la terminarea bilelor de aluat, lasam la uscat (nu lasam prea mult la uscat pentru ca nu se mai pot taia). Cand aluatul este putin uscat il taiem fideluta cu masina de taitei.

Putem folosi taiteii imediat sau ii putem usca si pastra pentru o alta ocazie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]