tarta aperitiv

de lilik in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2011 | 4752 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt aluat:
  • 350 gr faina
  • 150 gr unt moale(sau margarina)
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
pt umplutura:
  • 150 gr sunca
  • 150 gr cascaval
  • 100-150 gr cas afumat
  • 500-700 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou(facultativ)
  • smantana(facultativ)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tarta aperitiv:

Curatam ceapa si usturoiul,le tocam si le punem la calit cu putin ulei,cand incep sa se rumeneasca adaugam ciupercile curatate si taiate felii si le lasam la innabusit pana scade toata apa care o lasa.

Intre timp pregatim un aluat din ingredientele de mai sus si il  impaartim in 2 bucati,una mai mare pt baza si alta mai micuta.

Intindem bucata mai mare si cu foaia obtinuta tapetam o tava si peretii acesteia,pe fund punem un strat de sunca,deasupra unul de cascaval,apoi punem ciupercile si deasupra radem cas afumat(daca va place puneti deasupra un ou batut cu smantana).

Luam cealalta bucata,o intindem si cu foaia obtinuta acoperim tarta,apoi facem cateva gauri cu furculita pt a nu se umfla.

Dam la cuptorul preancalzit la 180° pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv icre de fasole