Tartă aperitiv cu zucchini

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2011 | 11051 vizualizari

 

Am găsit ieri niște zucchini care cereau să fie gătiți. Şi mi-am adus aminte de o rețetă mai veche în care pot să-i folosesc într-un aluat sărat şi să-i servesc că aperitiv, mai ales că vin sărbătorile.

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină
  • 1 zucchini sau 2 depinde de dvs.
  • 100 ml ulei de struguri (sau unt topit în cuptorul cu microunde)
  • 100 ml lapte  
  • 3 ouă
  • 100 g mezeluri ( am amestecat kaiser cu mușchi file)  
  • 100 g mozzarella  
  • sare, piper, oregano  
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă aperitiv cu zucchini:

Preparare

Spălăm  zucchini-ul şi îl curățăm de coajă cu aparatul de curățat cartofi (dacă doriţi puteţi să îl folosiți cu tot cu coajă, nu deranjează la gust).Tăiem zucchini-ul în bastonaşe sau felii,  în funcție de gustul fiecăruia.

Într-un bol cernem faina şi o amestecăm cu praful de copt,iar într-un alt bol cu ajutorul mixerului sau al unui tel, batem ouăle, după care adăugăm laptele şi uleiul și un vârf de cuțit de sare (sau după gust) . Turnăm amestecul de ouă  peste faină și amestecam , cu o spatulă sau lingură de lemn.

  Pregătim ingrediente astfel :  mezelurile şi mozarella le tăiem in cuburi mici. În același timp să nu uitaţi să preîncălziți cuptorul la 180°.

Eu am ales o formă de tort din silicon , dar puteți folosi și o formă de chec, sau ce forma doriți. Ungem forma cu unt şi tapetăm cu pesmet.

În amestecul de ouă adaugăm zucchini-ul, mezelul și mozzarella. Amestecăm din nou pentru a încorpora cât mai bine ingredientele în aluat.

La sfârșit adăugăm și puțin oregano ( sau mai mult dacă doriți).

Turnăm în formă şi dăm la cuptorul încins la 180°, timp de 40 minute. Dacă doriți să-l ornați puteți folosi cojile de zucchini.

Este extraordinara !!! Îl puteți servi atât cald cât și rece. Este un aperitiv pe cinste.

POFTĂ BUNĂ !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă aperitiv cu zucchini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne si ciuperci