Tarta crema de vanilie si capsune

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 20 Mai 2013 | 6981 vizualizari

 

Cu aceasta tartă delicioasă mi-am răsfăţat musafirii anul trecut, de Sfinţii Constantin şi Elena. Au fost foarte încântaţi atât de aspect, dar mai ales de gust. Cred ca voi repeta experienta si anul acesta!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 300 gr. făină,
  • - 125 gr. zahăr,
  • - 150 gr. unt,
  • - 2 ouă,
  • - coaja de la o jumătate de lămâie,
  • - un praf de sare.
  • Pentru crema de vanilie:
  • - 500 ml. lapte ,
  • - 5 gălbenuşuri,
  • - 5 linguri de zahăr,
  • - 3 linguri de amidon,
  • - 50 gr. unt,
  • - 1 păstaie de vanilie.
  • Pentru ornat:
  • - 500 gr. căpşune.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta crema de vanilie si capsune:

Blatul: Se amesteca faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, ouale si untul rece taiat cubulete. Se poate folosi un robot de bucatarie pentru o mixare mai rapida, insa eu am folosit mainile. Trebuie sa ne miscam foarte repede, pentru ca untul sa nu se incalzeasca de la temperatura mainilor noastre. Astfel ar rezulta un blat elastic si nu unul sfaramicios.

Formam o bila din aluat, o invelim in folie de plastic si o tinem in frigider minim o jumatate de ora. Apoi intindem aluatul si il asezam in tava de tarta bine unsa cu unt, presand cu varful degetelor. Intepam aluatul cu o furculita, apoi asezam peste el hartie de copt, adaugam orez sau fasole in tava si il coacem 20 - 25 minute.

Crema: Amestecam cu mixerul gălbenuşurile cu zahărul, apoi adăugăm amidonul şi am continuăm mixarea pentru câteva secunde.

Separat am pus într-o crăticioara laptele la încalzit. Am adăugat în el păstaia de vanilie, despicată pe mijloc şi seminţele din ea adunate cu lama cuţitului. Am lăsat pe foc până cand laptele s-a infierbântat, însă fără a atinge punctul de fierbere. Apoi am adăugat laptele puţin câte puţin peste gălbenuşuri, mixând continuu.

Am pus crăticioara pe aragaz, la foc mic, amestecând cu o lingură de lemn. Când a căpătat consitenţa unei budinci, oprim focul si adăugăm untul. Amestecăm până acesta se topeşte.

Lăsăm crema să se racească, iar când mai este doar puţin calduţă o turnăm în aluatul de tartă copt. Aşezam deasupra felii de capşune şi lăsăm la frigider câteva ore sau cât rezistaţi ispitei. Em am lasat-o peste noapte, iar crema a fost de nota 10.

Peste capşune, puteti adăuga miere sau gelatina. Eu am preferat s-o las simplă!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crema de vanilie si capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (30)

susu 1

24.05.2013, 17:22

arata foaaaaarte bine

gaby_gabytza 1

04.06.2013, 14:22

superba

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 16:09

superba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere si crema de vanilie