Tarta cu afine si mousse de ciocolata

de cristinne in Torturi, 3 Dec 2010 | 7154 vizualizari

 

Usoara si pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • afine: 250 gr
  • biscuiti petit beurre cu cacao: 1 pachet jumatate;
  • unt:  100gr
  • zahar: 10 lingurite
  • frisca lichida: 500 ml;
  • ciocolata: 150 gr (amaruie)
  • crema fina de branza (mascarpone): 500 de gr
  • 3 oua;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine si mousse de ciocolata:

Blatul:

Se face blatul din biscuitii pisatim 3 lingurite de zahar si untul topit. Se pune in forma si se da la cuptor 10minute la foc mic. Se scoate si se lasa la racit (nu se scoate din forma).

 Se pregatesc cremele:

Mousse de ciocolata:

Se topeste ciocolata impreuna cu 30 de grame de unt (la bain-marin); Se separa ouale si se bat separat albusurile cu zaharul si galbenusurile separat. Se bate separat 250 ml de frisca. Se ia ciocolata de pe foc topita si se lasa sa se raceasca usor (pana devine calduta), se toarna apoi galbenusurile si se ogmogenizeaza. Se mai lasa nitel la racit cateva minute si se toarna si albusurile amestecand bine. La final se incorporeaza si frisca batuta. Se da amestecul la frigider pana il asamblam in tarta.

Crema fina cu afine:

Se bate 200 ml de frisca, bine. Se bate mascarponele cu 5 lingurite de zahar farin si 50 ml de frisca lichida. Se incorporeaza cele 2 amestecuri apoi si se omogenizeaza.

Afinele.

Se lasa la scurs inainte macar o jumatate de ora minim (eu am avut de la congelator, le-am decongelat inainte) si se adauga in crema alba, usor cu paleta fara a le sfarma si amestecand usor si repede fara a avea timp coloreze prea tare crema in mov. (mie una nu imi place, poate copiilor da!). Eu am mai pastrat o manuta pentru decor.

Se asamblaza tarta, turnand amestecul de crema fina cu afine primul (sau in ordinea dorita) peste blatul de biscuiti. Se toarna apoi si cealalta crema de mousse de ciocolata. La final se decoreaza la mijloc cu o manuta de afine de padure.

Se da la rece o noapte (sau cateva ore bune). A 2a zi se desfac frumos marginile tartei (forma), batand usor ca sa nu se destrame. Eu am decorat marginile apoi cu fulgi de ciocolata rasa.

Este o tarta foarte cremoasa si usoara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort dobos