Tarta cu ananas

de Cocktail_of_Senses in Prajituri, 6 Apr 2014 | 4626 vizualizari

 

Cu toate ca afara este vremea mohorata, mi-am infrumusetat ziua cu o tarta absolut geniala pe care am incercat-o astazi pentru prima oara. Combinatia dintre crema de vanilie si ananasul dulce acrisor este perfecta, credeti-ma. Este o tarta usora, perfecta pentru orice sezon si orice moment al zilei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat aveti nevoie de:
    - 200g faina alba
    - 100g unt rece
    - 40 ml apa rece-
    2 linguri zahar tos
    - un praf de sare
    Pentru crema de vanilie va sunt necesare
    :- 3 galbenusuri
    - 2 linguri cu varf zahar tos
    - 2 linguri faina
    - 1 lingura amidon
    - 500 ml lapte
    - 1 fiola esenta de vanilie
    Pentru decorare aveti nevoie de:
    - 1 ananas curatat si taiat felii subtiri (puteti folosi si ananas din compot)
    - 50g unt
    - 2-3 linguri zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ananas:

Am inceput cu prepararea aluatului. Amestecati folosind ambele maini faina cu untul si cu praful de sare, pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati apoi apa si framantati bine pana obtineti un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini. Daca mai este nevoie, mai adaugati putina faina.

Strangeti aluatul sub forma de bila, acoperiti cu o folie alimentara si introduceti la frigider pentru o ora. Dupa acest timp, asteptati pana aluatul ajunge la temperatura camerei si apoi intindeti cu facaletul din interior spre exterior, cu grija, pana obtineti un aluat rotund, de dimensiunea tavii de tarta. Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.

Asezati aluatul in tava unsa cu putin unt si folosind degetele dati aluatului forma tavii de tarta. Intepati aluatul cu furculita pentru a nu creste si dati la cuptorul preincalzit (190 grade) pentru 25 minute, pana capata o culoare aramie placuta. Lasati sa se raceasca.

Apoi va apucati de crema. Frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati amidonul si incorporati laptele putin cate putin, amestecand bine de tot. Compozitia astfel obtinuta se pune la foc mic, amestecand cu o lingura de lemn, pana obtineti o consistenta cremoasa, ca in poza de mai jos. La final am adaugat si esenta de vanilie si am amestecat bine.

Acoperiti crema cu o folie de aluminiu pentru a nu prinde crusta si apucati-va de ananas.

Dupa cum va spuneam, eu am folosit ananas intreg, pe care l-am taiat felii subtiri si am eliminat dopul de la mijloc. Puteti folosi si ananas din compot daca nu aveti timp, insa nu va avea acelasi gust acrisor si textura usor cronanta.

Intr-o tigaie am topit la foc mic untul si am adaugat zaharul, amestecand in continuu. Dupa ce zaharul s-a topit am adaugat feliile de ananas si le-am lasat cam 7 minute, miscand tigaia din cand in cand pentru a ajunge siropul la toate feliile pe ambele parti. Nu amestecati cu lingura sau alta ustensila deoarece vi se vor rupe feliile de ananas.

Ce va mai ramane acum de facut este sa montati tarta: in crusta formata am turnat crema de vanilie, iar peste am asezat cat de cat simetric feliile de ananas. Am lasat tarta sa se odihneasca la frigider cam 2 ore inainte sa o servesc.

Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/

Enjoy your Sunday!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta Banoffee