Tarta cu banane

de Ligia Bxl in Prajituri, 31 Ian 2011 | 5156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr foaia de tarta:
  • 125 gr de unt moale
  • 20 gr de zahar
  • putina sare
  • 1 ou
  • 250 gr de faina
  • ptr caramel:
  • 150 gr de zahar
  • 1/2 esenta de rom
  • 20 gr de unt
  • ptr garnitura:
  • 1,2 kg de banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane:

Intr-un castron se pune faina impreuna cu untul si se amesteca apoi se adauga zaharul si sarea,apoi oul,se amesteca toate bine,apoi se pune intr-o punga de plastic si se da la rece ptr ceva timp.

Intr-o tava rotunda de tarta se pune zaharul sa se caramelizeze,daca e din metal o puneti direct pe aragaz daca e din silicon o adaugati in cuptor. Dupa ce s-a caramelizat zaharul se adauga untul sa se topeasca, apoi se desfac bananele de coaja si se taie de-a lungul in doua si apoi in jumatati si se aseaza in tava in caramel. Foaia de tarta din frigider se intinde cu ruloul de patiserie si se pune peste banane si se preseaza bine pe margine sa fie bine lipita.Tarta se da la cuptor sa se coaca si dupa ce s-a rumenit se scoate din cuptor si se rastoarna pe platou impreuna cu caramelul.

Se serveste rece cu frisca.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tarta cu caise - Reteta delicioasa fara zahar

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz - Super rapida si delicioasa

pe 12.05 la 20:32

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu piersici si banane