Tarta cu banane si caramel

de ana in Dulciuri, 9 Apr 2010 | 4446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 1 ou
  • 125 gr unt 
  • 1 jumatate de pahar de zahar
  • 1 jumatate plic praf de copt 
  • Pentru umplutura:
  • 3 Banane 
  • zeama de lamaie
  • 250 gr frisca
  • caramel
  • Pentru caramel
  • 400 gr lapte condensat
  • 100 gr unt
  • 30 gr miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane si caramel:

De preferat e sa pregatiti caramelul mai devreme pentru ca trebuie lasat 3 ore la racit (ceea ce eu nu am facut si nu s-a intarit foarte bine_)

Pregatiti aluatul amestecand toate ingredientele si il coaceti intr-o tava de tarta sau de care aveti.Sa nu creasca prea mult puneti o folie de aluminiu peste aluat si puneti cam 500 gr de fasole (dupa vreo 5 minute luati folia cu fasolea ca sa se coaca bine blatul)

Intre timp bateti frisca si o dati la rece,taiti felii bananele si le stropiti cu zeama de lamaie.

Caramel:

Intr-o cratita amestecati ingredientele si fierbeti la foc mic amestecand continu pana capata o culoare maronie (de caramel)

Blatul dupa ce s-a racit il punem intr-o farfurie ,punem un strat de banane,turnam caramelul apoi frisca .Ornam dupa preferinte.

O tinem 3 ore la rece cel putin .La noi nu a rezistat sa stea atat.

Este delicioasa.Am vazut la tv aceasta reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 19:57

arata super

ildikonr52 1

10.09.2010, 15:53

Faina nu se pune in blat? Cred ca este o greseala!

ana 1

14.09.2010, 09:23

Asa este ,am omis faina!Se pune cat cuprinde ,de modificat nu pot s-o mai modific!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Romana