Tarta cu blat de pandispan si fructe din compot.

de Sheherezada in Torturi, 15 Apr 2012 | 12575 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina

Crema :

  • 500 ml lapte rece
  • 3 linguri rase de amidon alimentar
  • 3 linguri faina
  • 6 linguri de zahar
  • vanilie sau rom, dupa preferinta
  • 3 oua
  • 3 linguri de unt
  • Tortenguss(gelatina) -1 plic
  • Fructe din compot dupa preferinte.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu blat de pandispan si fructe din compot.:

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am pus in castroane diferite.Am batut albusurile spuma cu cana de zahar ..dupa care am adaugat galbenusurile frecate cu ulei.Le-am combinat dupa care am adaugat faina .Eu de obicei pentru siguranta adaug si praf de copt.Aici am pus o lingura ca sa fiu sigura ca nu am surprize. Am turnat in forma de tort unsa in prealabil cu margarina si tapetate cu faina.Am dat la cuptor la 180 grade sau gas mark 4 pentru 40 min.Acum verificati si voi dupa cuptorul fiecaruia.
Cand blatul s-a copt l-am scos...l-am lasat sa se raceasca si l-am transferat pe gratar de bucatarie.

Se combina intr-o cratita laptele rece, se dauga zaharul in care s-a amestecat amidonul. Se amesteca toate pana se incorporeaza bine, se adauga cele 3 oua bine batute.
Se pune la foc moderat pana se ingroasa.Se adauga,esentele (dupa preferinta)si untul, se amesteca pana untul s-a topit in intregime.

Se taie blatul pe din doua.Daca doriti puteti insiropa blatul foarte vag cu un sirop obtinut din zeama de la compot ( in cazul in care folositi fructe din compot) sau faceti un sirop din suc de fructe neacidulat si foarte putina apa daca siropul e foarte concentrat.Peste blat se pune crema de vanilie dupa care fructe.Se acopera cu cealalta jumatate de blat peste care se mai pune putina crema ca sa poata face fructele priza cu blatul .Se aseaza fructele dupa care se toarna gelatina speciala pentru tort preparata dupa indicatiile scrise pe pachet.

TIPS-URI

1

Se poate in cate decoratii doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat de pandispan si fructe din compot." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]