Tarta cu blat raw vegan si pere

de mimmi in Vegan / Raw vegan, 13 Mar 2019 | 7480 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta avem nevoie de :
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 150 g migdale
  • 100-125 g curmale fara samburi
  • 3 linguri unt de cocos
  • Pentru caramel raw vegan :
  • 150 g curmale fara samburi
  • un praf de sare
  • 1 lingura unt de cocos
  • Pentru umplutura:
  • 500 g pere
  • 1lingura miere
  • 1 lingurita unt de cocos
  • Pentru ornat :
  • Fulgi de migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu blat raw vegan si pere:

1.Pentru blat, punem la inmuiat in apa fierbinte migdalele iar separat curmalale, pentru cca. 2-3 ore.

Daca aveti un blender cu putere mare nu trebuie sa stea asa mult la inmuiat.

Blenduim curmalele impreuna cu migdalele si ne ajutam cu putina apa in care au stat la inmuiat, pentru a blendui mai usor.

Intr-un bol amestecam compozitia de mai sus cu fulgii de ovaz si untul de cocos topit.

Intindem compozitia intr-o forma din silicon, inclusiv pe margini si dam blatul la congelator pana pregatim restul umpluturilor.

 2.Pentru caramelul raw vegan:

Punem la inmuiat curmalele pentru 15-20 de minute.

Le blenduim cu un praf de sare si mai daugam din apa in care au stat la inmuiat, pana ajungem la consistenta dorita.

Acest caramel il putem folosi in multe deserturi raw vegane, pe post de crema sau sos.

Pentru ca am avut nevoie de un caramel putin mai tare, am adaugat si o lingura de unt de cocos topit.

3.Pentru umplutura de pere:

Am decojit perele si le-am taiat feliute.

Le-am pus intr-o tigaie antiaderenta cu o lingurita de unt de cocos si le-am lasat pana s-au inmuiat si au devenit aproape piuree.

Stingem focul si adaugam o lingura de miere, dupa care lasam compozitia sa se raceasca.

*Puteti adauga scortisoara, esenta de vanilie etc.

4.Scoatem blatul din congelator, intindem caramelul iar pe deasupra asezam perele.

Punem o folie alimentara peste tava si dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore. (eu am lasat-o peste noapte)

Dupa ce s-a intarit blatul, (cremele raman moi) ornam cu fulgi de migdale si servim.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat raw vegan si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crema de avocado cu banane