Tarta cu branza

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2013 | 6988 vizualizari

 

Exceptand faptul ca ar fi trebuit sa o mai tin in cuptor, va zic ca este pur si simplu o bunatate! E prima data cand pun in practica o astfel de tarta (de fapt am mai avut o incercare demult ), asa ca pentru aluat m-am inspirat de la dragul meu Fluturas Mov! :x Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 2 oua mari
  • sare dupa gust
  • 130 gr iaurt natural
  • o lingurita cu chimen
  • 400 gr faina alba de grau
  • 100 gr unt (la temperatura camerei)
  • Pentru compozitie avem nevoie de:
  • 4 oua mari
  • 1 rosie potrivita
  • 1/2 ardei capia
  • 300 ml smantana
  • sare si busuioc dupa gust
  • o legatura cu marar proaspat
  • 300 gr telemea de oaie Delaco
  • 2 cutii Ceva fin: Crema de branza cu verdeata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza:

Incepem prin a framanta aluatul din ingredientele date. Vom obtine un aluat elastic, usor de modelat. Il acoperim cu o folie si il pastram la rece pentru aproximativ 2-3 ore.

Dupa acest timp, ungem o tava cu putin ulei si intindem aluatul (eu l-am modelat cu degetele, dar il puteti intinde cu sucitorul si ii taiati marginile in exces). Adaugam umplutura pregatita intre timp astfel: telemeaua trecuta prin razatoare, o amestecam cu crema de branza, mararul tocat marunt, ouale, smantana si condimentele dupa gust. O ornam cu felii de rosii si ardei capia si o coacem la foc potrivit pana se rumeneste bine.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu grabiti focul pentru ca aluatul nu se va coace suficient de bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]