Tarta cu branza si mac

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2013 | 8290 vizualizari

 

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac. Am vazut o reteta asemanatoare la bucataras Ruxy, mi-a placut ideea si am zis sa incer si eu. Este putin mai altfel decat a ei dar garantez ca este foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 80 gr unt
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura mac
  • 230-250 gr faina
  • Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci
  • 80 gr crema de branza cu smantana Delaco
  • 3 oua
  • 4 linguri smantana
  • 1/2 legatura marar
  • 100 gr masline fara samburi
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si mac:

Blatul:

Intr-un bol punem untul, smantana, oul, putina sare si le amestecam bine. Adaugam praful de copt, macul, apoi faina ( la mine 230 gr au fost suficiente) si framantam pana toate  ingredientele sunt bine incorporate si obtinem o bila de aluat nelipicioasa. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.

Umplutura:

Amestecam branza de vaci cu crema de branza Delaco, smantana si ouale. Spalam mararul, indepartam coditele, il tocam marunt si il incorporam in branza. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Scoatem aluatul din frigider, il punem intr-o tava de tarta si cu degetele il intindem usor sa nu-l rupem, facand si o bordura pe marginile tavii. Punem umplutura ( dar mai pastram doua linguri) si o nivelam cu o paleta de silicon. Taiem cateva masline in jumatate pe lungime si le infingem bine in umplutura iar peste punem branza oprita. Spalam rosiile, le taiem felii si le asezam deasupra. Mai taiem cateva masline si le punem printre feliile de rosii apoi presaram oregao uscat.

Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita. Dupa 45-50 minute o sa observati ca deasupra s-a format o custa aurie iar tarta este gata. O scoatem sa se racoreasca si putem servi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu sunca si cascaval