Tarta cu branza, spanac si leurda

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de legume, 29 Apr 2018 | 4078 vizualizari

 

Am primit o tava frumoasa de la Merisor si astfel am pregatit o tarta gustoasa si de sezon!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 g unt
  • 25 g untura solida
  • 1 ou
  • putin piper macinat
  • sare
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • 250 g faina
  • Umplutura:
  • 100 g baby spanac
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura marar
  • 50 g unt
  • putin piper macinat
  • sare
  • 2 oua
  • 280 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 4 linguri gris
  • 30 g cascaval
  • 5 felii de rosie
  • Dimensiune tava: 36 x 13 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza, spanac si leurda:

Aluat:

Untul, untura solida, oul, putin piper macinat, putina sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se pun intr-un castron. Se cerne treptat faina peste ele, se amesteca si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila, care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pana cand este gata umplutura.

Umplutura:

Se spala spanacul.

Ceapa verde se spala si se taie rondele.

Leurda se spala si se taie.

Mararul se spala si se toaca.

Intr-un wok se pune untul si se topeste, adaugand apoi verdeata, putin piper macinat si putina sare. Se calesc circa 1 minut, amestecand continuu. Se scurge verdeata de zeama lasata si se pune intr-un castron. Se adauga ouale, branza, grisul, putin piper macinat si putina sare. Se amesteca totul.

Asamblare:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se ia aluatul din frigider, iar 3/4 din el se intind pe masa de lucru unsa cu ulei, apoi se aseaza in tava unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura. Se fac decoruri din restul de aluat: am taiat niste fasii groase si le-am asezat in zig-zag. In locurile ramase neacoperite de aluat se pune cascaval dat pe razatoarea cea mica, apoi cate o felie de rosie peste el. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta este bine coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza, spanac si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu branza la cuptor