Pentru iubitorii fructelor de padure aceasta tarta e perfecta...
Blatul:
Crema de vanilie:
Blat:
Punem la mixer ingredientele in ordinea urmatoare: ouale, zaharul, faina, aromele , adaugam untul topit si mixam in continuare. Ungem o forma de tarta cu unt, tapetam cu faina si turnam compozitia. Lasam la 200 grade pentru 25 de minute. scoatem si lasam la racit.
Crema: punem laptele pe foc, turnam esentele de vanilie. punem la mixer ouale cu zaharul si amidonul, faina si apoi turnam peste laptele fierbinte in fir subtire. Amestecam permanent pana se ingroasa si dupa aceea inca zece minute. O dam la rece.
Punem crema peste blat, adaugam fructele, ornam cum ne place, facem jeleul( asa cum scrie pe pliculet) cu suc de fructe si-l turnam cald deasupra destul de repede, sa nu se intareasca .
Lasam la rece cateva ore si apoi servim cu placere!