Tartă cu cartofi și sparanghel

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2015 | 5287 vizualizari

 

Zilele trecute am vizionat la Paprika, pe Jamie, cu această minunată tartă. M-a bântuit în fiecare seară, în sfârșit i-a venit rândul, bineînțeles în stil românesc;) Dar e la fel de delicioasă ;) spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • foietaj cca. 250 g,
  • cartofi copți 4-5 bucăți,
  • brânză de burduf 300 g,
  • kefir 300 ml,
  • ouă 3 bucăți,
  • tije de sparanghel verde conservat cca. 5-6 bucăți,
  • roșii cherry 5-6 bucăți
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu cartofi și sparanghel:

Aluatul de foietaj se lasă la dezgehțet cca. 60 de minute.

Între timp se coc cartofii, la cuptor, simplu sau stroăiți cu un pic de ulei de măsline. După ce s-au copt, se decojesc, se taie felii mari într-un bol încăpător, se adaugă brânza de burduf mărunțită, ouăle bătute cu kefirul și se anestecă ușor cât să se înglobexe toate ingredientele.

Foaia de foietaj, se așeză într-o tavă rotundă de preferință, tapetată cu foaie de pergament, se adaugă compoziția de cartofi și brânză, apoi se ornează cu tjie de sparanghel și roșii cherry.

Tarta se dă la copt în cuptorul preîncins cca, 30 de miute la 200 grade.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu cartofi și sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]