Tarta cu ciocolata

de Julie in Prajituri, 2 Aug 2011 | 5842 vizualizari

 

Un deliciu fin cu ciocolata, dupa o reteta de Laura Calder.
O tarta simpla, eleganta, cremoasa, de vis!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 galbenusuri,
  • 125 g zahar pudra,
  • 125 g unt,
  • 250 g faina,
  •  2 linguri lapte rece,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie.

Umplutura:

  • 100 g lapte,
  • 200 ml smantana lichida,
  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 1 ou,
  • 1 galbenus,
  • 50 g zahar,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

 

Aluat:
Se mixeaza untul cu zaharul, esenta, sarea si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.
Crema:
Intr-un vas pe foc, se amesteca laptele si smantana si se aduc la temperatura de fierbere. Se da deoparte vasul, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se topeste. Se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de rom. Peste ele se toarna crema fierbinte, adaugata in fir subtire si mixand in continuare.
Asamblarea:
Se intinde aluatul in strat subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura si se coace in cuptorul bine incins, timp de 20-25 minute. Se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a fi taiata si servita. Se poate decora cu fulgi de ciocolata si frunze proaspete de menta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu fructe