Tarta cu crema de vanilie si capsuni

de Criss in Prajituri, 6 Iun 2011 | 9090 vizualizari

 

Cred ca e ultimul desert cu capsuni de anul acesta, pentru ca din pacate capsunile sunt pe terminate.
Pentru acest week-end am ales un desert simplu, rapid si bun, ceva ce se face repede si nu se sta prea mult in bucatarie. Pe caldura asta e prea mult si atat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de tarta:
  • -3 oua
  • -4 linguri zahar
  • -coaja de lamaie
  • -1 lingura ulei
  • -1 lingura apa
  • -1/2 praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • -3 galbenusuri
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -3 linguri zahar
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura amidon
  • -500 ml lapte
  • Pentru decor:
  • -500 g capsuni
  • -1 plic tort gelee transparent
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si capsuni:

Pentru blat:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat coaja de lamaie, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul.  Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.

Pentru crema:

Se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema la foc mic, amestecand in continuu sa nu se prinda. Crema va fi de fapt o budinca, insa mai buna si mai sanatoasa decat budinca la plic.

Pe blatul de tarta se pune toata crema calda. Peste crema se aseaza capsunile sau orice alt fruct. Deasupra se toarna tort gelee transparent preparat conform instructiunilor de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

lacrimioara 1

07.06.2011, 21:38

arata extraordinar f frumos ai aranjat capsunile

gaby_gabytza 1

08.06.2011, 10:25

superba

Criss 1

08.06.2011, 14:07

Multumesc mult, sunteti tare dragute. Aranjatul capsunilor nu e nicio filozofie, asa s-a nimerit sa arate ca o floare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni si ciocolata alba