Pana de curand nici sa nu fi auzit de dovlecei altfel decat ciorba. In ultimul timp am descoperit ca in combinatie cu branza imi plac mult.
Dupa ce am facut o budinca si o omleta cu dovlecei, acum a venit randul unei tarte.
Si ca sa nu las draga mea masina de facut paine sa se strice stand degeaba, am pus-o si pe ea la treaba.
As avea o rugaminte la dragutele gospodine:
-scrieti numai retete pe care le-ati incercat si care v-au si reusit.
-dati cat mai multe amanunte din timpul prepararii.
-Indicati daca puteti si dimensiunile tavii, formei, cratitei etc.
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Pentru decor:
Aluatul l-a pregatit in masina de facut paine si am pus in ea ingredientele in ordinea de mai sus pana la praful de copt, pe care l-am amestecat cu faina iar drojdia am pus-o deasupra, peste faina. Am setat masina la programul de framantat si dospit.
Pana si-a facut programul masinuta, am pregatit umplutura. Am curatat, spalat si tocat ceapa marunt iar dovlecelul curata de coaja si spalat l-am taiat felii subtiri tot cu o razatoare care are si o parte pentru feliute. Am pus uleiul intr-o craticioara pe care am pus-o pe foc si am pus ceapa sa se caleasca un pic. Cand s-a inmuiat suficient am pus peste si dovleceii, am amestecat sa se cuprinda si ei bine de ulei, am mai lasat 2-3 minute si am turnat cateva linguri de apa, am acoperit cratita si am mai lasat-o pe foc 10-15 minute amestecand din cand in cand, pana a scazut toata apa iar ceapa si dovleceii erau inmuiati bine. I-am lasat la racit. Intre timp am ras branza pe razatoarea mare si am pus-o intr-un castron incapator. Cand ceapa si dovleceii s-au racit am turnat continutul craticioarei peste branza, am adaugat si pieptul de pui tocat, am piperat de sarat nu a mai fost nevoie ca era telemeaua destul de sarata si eu chiar mananc mai nesarat. Am omogenizat putin si am adaugat si ouale si le-am amestecat usor. Pentru ca compozitia mi s-a parut destul de uscata am adaugat si o lingura de iaurt grecesc, care este destul de gros, mai gros decat o smantana.
Aluatul framantat si dospit l-am scos din cuva masinii si cu l-am impartit in 2 guguloaie. Unul din ele l-am luat in mainile usor unse cu ulei si i-am dat forma rotunda, l-am asezat in tava pentru tarta(cu diametrul de 25cm) unsa cu unt si l-am aranjat cu mana, dupa care l-am intepat cu furculita. Am pus compozitia peste aluat si deasupra am ornat cu felii de rosii. Cand am terminat de ornat am bagat tarta la cuptorul incins la 180 de grade.
Focul a fost potrivit, iar tarta a fost gata in 35-40 de minute.
Pofta buna!
1
Aceasta tarta e buna si calda dar si rece.
2
Puteti sa puneti si alte condimente care se potrivesc cu branza si carnea de pui, mie imi place doar cu piper
3
Daca aveti flori de dovlecel, puteti orna si cu ele.
4
Poate fi si aperitiv, dar si fel principal pentru o cina.