Pentru azi îți propunem o tartă crocantă și gustoasă cu cașcaval afumat și dovlecel. Este foarte ușor de făcut și te cucerește cu gustul ei bun. Pentru Tarta cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos, ai nevoie de ingredientele următoare: foi de plăcintă, ouă, cașcaval, dovlecei, roșii uscate și unt.
Cum se prepara Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos:
Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.
Rade cașcavalul afumat într-un bol și amestecă-l cu 1-2 ouă. Adaugă sare, piper și puțin oregano și amestecă bine. Lasă deoparte compoziția.
Feliază subțire dovlecelul și taie roșiile uscate.
Așază o foaie de plăcintă în tavă și unge-o cu unt topit. Suprapune încă 6 foi de plăcintă, unsă fiecare cu unt topit. Pe ultima nu o mai unge. Toarnă umplutura de cașcaval cu ouă în mijlocul foilor și așază un strat din felii de zucchini. Presară puțină sare și piper peste dovlecei și așază roșii uscate din loc în loc.
Strânge marginile foilor și pliază-le astfel încât să sigilezi marginea tartei. Unge cu puțin unt topit.
Coace tarta cu dovlecei în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 35-40 de minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă tarta puțin la răcit. Decorează cu frunze de busuioc proaspăt și servește cu poftă. Este bună atât caldă, cât și rece.