Tarta cu ficat

de Miha in Ficat, 31 Aug 2009 | 8076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g ficat de pasare
  • 1/2 cana orez
  • 1 ceapa
  • 3 cartofi
  • 4 linguri smantana
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/2 lingutita nucsoara
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ficat:

Cartofii se fierb in coaja,in apa cu sare.cand sunt fierti se curata de coaja,se fac piure,cu unt,2 linguri smantana,nucsoara si sare dupa gust.

Ceapa tocata marunt se caleste in 2 linguri ulei de masline si cand a devenit sticloasa se adauga orezul spalat si tinut in apa rece la inmuiat.Se mai adauga putina apa si se lasa putin la fiert.

Ficatul se toaca si se pune peste orez.Se adauga rozmarinul,se potriveste gustul de sare si piper si se lasa la fiert pana scade.

In tava unsa cu putin unt si presarata cu pesmet se aseaza un rand din jumatate din cantitatea de cartofi piure si un rand din compozitia cu ficat.

Se acopera cu cealalta jumatate din cantitatea de piure.

Deasupra se toarna un amestec facut din ou,2 linguri cascaval ras si 2 linguri de smantana,bine amestecate.

Se da la cuptor pana se rumeneste.Se portioneaza dupa ce se racoreste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]