Tarta cu gem de visine - de post

de mirela0911 in Prajituri, 27 Mar 2012 | 10441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 250 g faina
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 ml apa
  • un varf cutit sare
  • Pt.umplutura:
  • 400 g gem de visine
  • 1 mar mare
  • 25 g zahat pudra
  • 1 lg zeama de lamaie
  • margarina cat o nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de visine - de post:

Margarina se topeste in apa calduta, se adauga zaharul, faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se amesteca pana se omogenizeaza dupa care se framanta cu mana pana obtinem un aluat omogen si elastic (daca mai necesita faina se mai poate adauga). Se acopera si se lasa la rece pt. 30 minute.

Intre timp preparam umplutura. Marul se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se stropeste cu zeama de lamaie si se pune la calit cu zaharul pudra si cu bucatica de margarina intr-o tigaie antiaderenta. Dupa ce s-a calit marul se pune intr-un alt vas si se amesteca impreuna cu gemul de visine.

Aluatul se intinde pe masa infainata si se acopera o forma de tarta inclusiv peretii. Surplusul de aluat se taie, se framanta si se intinde din nou dupa care se taie fasii pentru a realiza gratarul de deasupra. Se pune peste aluat umplutura, se niveleaza si se aseaza fasiile de aluat. 

Se da la cuptor la 180 de grade pt. 30-40 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de visine - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca (de post)