Tarta cu lamaie si bezea

de Lau in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 3767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 140 g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g branza de vaci sau iaurt gros
  • 5 linguri margarina
  • 1 ou
  • 6 lingurite zahar pudra
  • CREMA DE LAMAIE
  • 2 oua
  • 10 linguri smantana
  • 200 ml apa
  • 5 lingurite zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • sucul de la 2 lamai
  • 20 g faina
  • BEZEA
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra
  • cateva picaturi de zeama de lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:

se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se incorporeaza oul, vanilia, margarina, branza de vaci sau iartul si zaharul. Se modeleaza in forma de bila si se lasa 1 ora la frigider

CREMA-intr-o cratita incalzim apa si adaugam coaja de lamaie

Intr-un castron amestecam faina, 2 oua, zaharul si sucul de la 2 lamai. Varsam continutul in cratita, amestecam continuu la foc mic pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam smantana

Intindem aluatul intr-o forma de tarta si turnam crema in mijlocul tavii si dam 20 minute la cuptorul incalzit

BEZEA-batem albusurile cu sarea,zeama de lamaie si zaharul pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Intindem albusurile spuma pe toata suprafata tartei si mai lasam 10 min la cuptor la foc mic

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar