Pentru aluatul de tarta cernem faina intr-un castron ,adaugam margarina cubulete si framantam un aluat nisipos.Batem oul cu 1-2 linguri apa rece si sare ,apoi adaugam peste faina.Framantam rapid un aluat elastic ,nelipicios pe care il strangem intr-o bila ,il acoperim cu folie alimentara si il punem la rece pentru cateva ore sau de pe o zi pe cealalta . Taiem cubulete afumatura si ardeiul gras.Fierbem cateva minute mazarea in apa clocotita cu putina sare ,o scurgem si o lasam la racit .
Intindem aluatul de tarta cu sucitorul atat cat sa acopere fundul si peretii unei forme.Intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor pentru 10 minute .Intre timp preparam umplutura.
Punem branza proaspata ,cascavalul ,telemeaua ,mazarea ,ardeiul gras ,afumatura intr-un castron ,apoi adaugam peste ele ouale batute separat cu sare.Punem piper macinat si cimbrul uscat maruntit si omogenizam.Scoatem tarta din cuptor ,punem umplutura ,presaram deasupra restul de cascaval si dam la cuptor pana se aureste.