Tarta cu mere

de alinutza1983 in Prajituri, 18 Ian 2014 | 4382 vizualizari

 

Un desert rapid si delicios, pe care il recomand in weekend.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • 4-5 mere
  • 1 lingura unt
  • 5 linguri zahar tos
  • inghetata vanilie (optional)
  • frunze menta (decor)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Separat, curata merele de coaja si semninte, apoi taie-le bucati.

Pune zaharul intr-o tava rotunda (cea in care vei face tarta) si lasa-l sa se caramelizeze.

Cand zaharul s-a topit, adauga si untul si amesteca energic.

Asaza feliile de mar peste acest caramel.

Intinde aluatul sub forma de foaie, apoi acopera tava cu merele cu aceasta foaie. Decupeaza surplusul de alualt.

Inteapa aluatul cu o furculita si da apoi la copt, la foc mediu, cca. 30 de minute (pana se rumeneste aluatul).

Scoate prajitura din cuptor, aseaz-o cu susul in jos pe un platou cu o miscare scurta, astfel incat partea cu merele sa vina deasupra.

Mai lasa cateva minute, ca sa se scurga sosul, apoi desprinde tava.

Portioneaza desertul si serveste-l cu inghetata de vanilie si menta proaspata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]