Tarta cu mere si piersici

de Heracleea in Prajituri, 13 Mar 2013 | 3963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 lingura seminte de in macinate
  • 1 lingura tarate de grau
  • 4 linguri faina din tarate de ovaz
  • 4 linguri indulcitor
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura
  • 3 mere
  • 1 cutie branza de vaci 0%
  • 4 linguri indulcitor
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 2 oua
  • Design
  • felii de piersici proaspete sau de la congelator
  • 1 plic glazura tort incolora
  • 2 linguri indulcitor
  • 250 ml. apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si piersici:

Intr-un castron ametscati ingredientele uscate (taratele, indulcitorul, praful de copt si semintele de in). Adaugati ouale si esenta si omogenizati bine.  Lasati deoparte cca 10 minute sa se umfle un pic taratele. Va rezulta un amestec ce va putea fi intins cu usurinta intr-o tava de tarta.

Pentru umplutura curatati merele si dati-le pe razatoarea mica. Le amestecati apoi cu branza de vaci, scortisoara si cardamom, oua si indulcitor. Omogenizati bine apoi turnati amestecul peste blatul de tarta.

Preincalziti cuptorul la 180 gr.

Intre timp taiati feliute de piersica si aranjati-le pe suprafata umpluturii. Dati la cuptor 5 minute la 180 grade, apoi micsorati temperatura la 170 si coaceti tarta 30-40 minute. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca bine.

Amestecam apoi cu ajutorul unui tel glazura incolora cu indulcitor si apa, fierbem pentru un minut dupa care turnam cu grija peste tarta racita. Se da la rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Heracleea 1

11.04.2013, 12:29

Bine v-am gasit!

Heracleea 1

02.06.2013, 01:03

tarta e pentru dieta Dukan, de aceea are un blat mai ”ciudat”

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui