Tarta cu miez de lapte

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 26 Oct 2014 | 7754 vizualizari

 

Am pregatit o tarta delicioasa si usoara, pentru o cina in familie, cu doar cateva ingrediente.

 

INGREDIENTE

  •  Aluat pt tarta sarata
  • 110 g faina alba
  • 1 vf lingurita cu sare
  • 65 g unt rece
  • 30 ml apa cu gheata
  • Umplutura
  • 2 cutii miez de lapte
  • 250 g iaurt
  • 2 oua
  • 6-8 rosii cherry de culori diferite
  • 4-5 masline
  • fasii de parmezan
  • sare
  • chili
  • frunzulite de busuioc verzi si mov.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu miez de lapte:

Aluatul de tarta sarata se face foarte usor:

Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus aluatul in frigider pana am pregatit umplutura.

Branza am taiat-o rondele, dupa care in patru. Am amestecat-o cu iaurtul si ouale, dupa care am condimentat cu sare, chili si cateva frunzulite de busuioc. Rosiile si maslinele le-am taiat in doua. Am pregatit o forma de yena dreptunghiulara, pe care am uns-o cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt. Am aranjat aluatul de tarta in forma, dupa care am turnat in ea compozitia de branza.

Am decorat cu rosiile si maslinele, apoi fasii de parmezan si am dat tarta la cuptor cam 35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 900 lei
1499.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (21)

Irina 1

27.10.2014, 12:16

am trecut eu cantitatea, ca prea v-a tinut Gusti in suspans...

Dya Daniela Andrei 1

27.10.2014, 16:46

Cat de fain a iesit!

elucubratiiculinare 1

28.10.2014, 16:15

culorile sunt minunate, gustul cred ca e pe masura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]