Tarta cu nuca de cocos

de mirela0911 in Prajituri, 25 Oct 2016 | 5866 vizualizari

 

Pentru iubitorii de cocos, aceasta tarta e grozav de buna! Te lingi pe degete ...

 

INGREDIENTE

Pt. crusta:

  • 250 g faina
  • 110 g unt rece
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 3-4 lg apa rece

Pt. crema de cocos:

  • 1 ou mare
  • 2/3 cana zahar
  • 1/4 lgt sare
  • 2 lg amidon
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 lg lapte

Pt. topping:

  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 1 lg nuca de cocos
  • ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nuca de cocos:

Crusta: Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul si apoi untul rece taiat bucatele. Se amesteca mai intai cu ajutorul degetelor, apo se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat elastic si omogen. Se adauga apa rece in functie de cat este nevoie. Se intinde aluatul in  forma rotunda, astfel incat sa acopere si peretii formei de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15-20 de minute pana prinde o usoara culoare aurie. Se lasa sa se raceasca bine.

Crema: Intr-o craticioara se mixeaza bine oul cu sarea si zaharul. Se adauga amidonul, se amesteca, apoi se toarna laptele si se omogenizeaza. Se da cratita pe foc mediu si se lasa pana incepe sa se ingroase ca o budinca, amestecand continuu pentru a nu se prinde de fund. Cand este gata, se stinge focul, se adauga nuca de cocos si esenta de vanilie. Se omogenizeaza.

Ciocolata impreuna cu laptele se pune pe foc mic si se lasa pana se topeste toata ciocolata. Se pastreaza 2 lg de ciocolata topita, restul se toarna peste crusta si se da 10 minute la frigider pentru a se intari ciocolata. Se adauga apoi crema de cocos si se niveleaza pe toata suprafata.

Topping: Frisca se mixeaza impreuna cu esenta de vanilie. Nuca de cocos se pune intr-o tigaie, fara ulei si se prajeste usor pana devine aurie.

Se formeaza moatze de frisca peste crema de cocos, pe mijloc se presara nuca prajita iar pe margini se deseneaza cu ciocolata.

TIPS-URI

1

Cine nu agreeaza nuca de cocos, poate prepara o budinca simpla de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec zebra de post