Un desert rapid, de vara, pe care il puteti face cu orice fruct aveti la indemana sau va place. Eu am folosit piersici (nectarine) la rugamintea baiatului meu.
Intai am separat albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, pana au devenit spumoase si zaharul s-a topit. Am adaugat uleiul si apa, mixand in continuare.
Albusurile batute spuma le-am incorporat usor in crema de galbenusuri, apoi praful de sare, faina, continuand la fel, petru ca aluatul sa ramana pufos, mai ales ca nu am pus deloc praf de copt.
Am uns o forma de guguluf cu ulei si am turnat aproape toata compozitia.
In compozitia ramasa in vasul mixerului am adaugat o lingura de cacao si am amestecat.
Am adaugat si compozitia cu cacao peste cealalta, in rotocoale, ca asa mi-a venit. :)
Piersicile taiate felii le-am aranjat frumos, din loc in loc peste compozitia de tarta.
Am pus tarta la cuptor, pe care l-am incins inainte, la 180 grade, cam 15 minute.
Dupa ce s-a racit tarta, am scos-o din forma, am asezat-o pe un platou si am pudrat-o.
A iesit un desert bun, nu foarte dulce, racoros, potrivit cred pentru o zi de vara ca cele de acum.
1
daca doriti sa iasa tarta mai pufoasa, adaugati praf de copt.