Tarta cu visine si branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 8 Iul 2012 | 3802 vizualizari

 

Astazi un nou episod din ciclul "iubesc tartele". Pe langa faptul ca iubesc tartele, iubesc si visinele.
Astea fiind spuse nu cred ca mai trebuie sa comentez cat de buna a fost aceasta tarta racoroasa si fina :).

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou

Umplutura:

  • 75 g zahar
  • 3 oua
  • 1 vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri gris
  • visine fara samburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si branza de vaci:

Amestecam toate ingredientele pentru aluat si framantam bine. Va rezulta o compozitie nisipoasa.
Ungem cu unt o tava rotunda cu diametru de 26 cm. Punem 2/3 din compozitie in tava si apasam bine cu palma sau cu fundul unui pahar. Ridicam putin si pe marginile tavii.

Peste aluat asezam jumatate din cantitatea de visine. Nu am cantarit visinele. Puteti folosi cate doriti :D.

Pentru crema de branza mixam bine branza de vaci cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Adaugam ouale si mixam dupa fiecare iar la final adaugam grisul.
Turnam crema peste visinele din tava.

Peste crema asezam resul visinelor iar deasupra presaram aluatul sfaramicios ramas.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 45 de minute, sau pana se rumeneste crumble-ul de
deasupra.
Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca complet iar apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine si crema frangipane