Tarta cu visine si crema frangipane

de Julie in Prajituri, 6 Iul 2011 | 9177 vizualizari

 

Crema frangipane este o crema de migdale, folosita in bucataria frantuzeasca. Este ideala ca umplutura pentru diverse tarte cu fructe precum visine, cirese, pere, prune. In componenta ei intra parti egale de unt, zahar si pudra de migdale, legate de ou.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg visine fara samburi
  • Aluat:
  • 250 g unt,
  • 200 g zahar pudra,
  • 4 galbenusuri, 
  • 500 g faina,
  • 4 linguri lapte,
  • esenta de vanilie.
  • Crema frangipane:
  • 75 g unt,
  • 75 g zahar,
  • 75 g pudra de migdale,
  • 1 ou.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si crema frangipane:

Migdalele se coc usor in cuptor, apoi se rasnesc sub forma de pudra. Se amesteca bine untul cu zaharul si pudra de migdale. Se adauga apoi oul si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider timp de 2-3 ore, inainte de a fi folosita.

Aluat:

Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusurile pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute. Se unge o tava de tarta, cu ulei si se tapeteaza cu faina. (Diametru tava- 30 cm). Se intinde aluatul in tava, se toarna crema si se niveleaza. Deasupra se repartizeaza visinele. Se coace in cuptorul deja incalzit, timp de 25-30 minute.

Tarta cu visine si crema frangipane, este foarte buna servita rece, alaturi de o cupa cu inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si crema frangipane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]