Tarta inima

de artyandra in Mancare copii, 15 Iun 2014 | 6580 vizualizari

 

Mi-ar fi placut ca la momentul respectiv sa fi avut un aparat foto cu o rezolutie mai mare.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 100 g zahar pudra,
  • 250 g faina,
  • 2 linguri lapte rece.
  • Crema:
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 1 lingura amidon,
  • 150 g smantana,
  • 2-3 linguri mascarpone (sau orice fel de crema de branza mai fina),
  • 1 lingura pesmet,
  • 500 gr. fructe: strugurasi rosii, stafide si zmeura din compot.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta inima:

Pentru aceasta reteta faceti mai intai aluatul de tarta, mixand untul cu zaharul si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se adauga faina si la sfarsit laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se pune in folie alimentara si se lasa 30 minute la rece.

Pentru crema se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie, smantana, amidonul si branza mascarpone, mixand in continuare, pana se obtine o compozitie cremoasa, uniforma. Se adauga fructele si se amesteca bine, penutu a se omogeniza bine.

Se intinde aluatul in foaie subtire si se pune in tava de tarta, in forma de inima, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se presara o lingura cu pesmet, apoi se adauga crema.  Se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta inima" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]