Tarta mocca

de Oana in Dulciuri, 10 Apr 2009 | 5651 vizualizari

 

Prajitura are gust de cafea si e tare aromata. Atentie, are straturi groase de crema, mancati cu grija :)

 

INGREDIENTE

  • Blatul de tarta:
  • 125 g unt
  • 60 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 125 g faina
  • Crema:
  • 125 g ciocolata de menaj
  • 175 g unt
  • 225 g zahar pudra
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 3 linguri cafea tare, neindulcita
  • Topping:
  • 600 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita cafea instant
  • dizolvata in putina apa fierbinte, apoi racita ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta mocca:

Daca vreti un gust mai accentuat de cacao/cafea, adaugati in blat si 45 g cacao. Untul se bate cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema fina. Se adauga faina si optional cacao si se amesteca. Se inveleste aluatul in folie si se lasa o ora la rece. Apoi se imbraca cu aluat o forma de tarta sau forma de tort cu pereti detasabili si se mai lasa o ora la rece. Cuptorul se incalzeste cu 15 minute inainte de a coace blatul si se lasa cam 25-30 minute la foc mediu, apoi se lasa la racit.

Pentru crema,ciocolata se topeste la bain-marie, apoi se lasa putin la racit. Untul moale se bate cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma, apoi se adauga ciocolata topita. Se adauga cafeaua si crema se toarna in forma de tarta si se lasa la rece jumatate de ora.

Frisca se bate pana se ingroasa, se adauga apoi zaharul si esenta de vanilie. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din parti se adauga cafeaua instant.

Se scoate tarta din frigider, se unge cu frisca, se niveleaza, apoi se adauga frisca cu cafea si se orneaza cu ciocolata rasa. Se lasa la rece.

Reteta este dintr-o carticica Editura Rao, “Retete cu ciocolata”.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta mocca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pufoshenie cu unt de arahide si fulgi de ciocolata