Tarta rasurnata cu prune

de Catalina L in Dulciuri, 2 Oct 2016 | 3673 vizualizari

 

Un desert cu fundu'-n sus ! :)

Am facut aceeasi reteta ca pentru tarta Tatin cu mere- vezi aicea- am inlocuit numai merele cu prune.

Atentie, in comparatie cu merele, prunele vor lasa mai multa zeama.

Rasturnati tarta pe un gril si puneti sub gril o farfurie pentru a recupera sosul format.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/tarta-rasurnata-cu-prune.html

 

INGREDIENTE

  • 1 rulou de aluat foetaj
  • 1 kg de prune (rosii si galbene)
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr de unt
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rasurnata cu prune:

Se caramelizeaza zahărul într-o tigaie/tava rotunda - in tava pe care apoi o veti pune la cuptor

Adăugați untul, puneti apoi prunele fara samburi si presarati deasupra zaharul vanilat.

Se presara cu scortisoara si ia de pe foc.

Se prepară foaia de aluatul foetat.

Acoperiți prunele cu aluatul, împingând aluatul între prune și marginile formei. Faceti o gaura in mijloc.

Se coace in cuptorul incalzit la 180/200 ° C timp de 20 -30 minute.

Lasati sa se raceasca 15 minute inainte de a o rasturna.

Rasturnati-o pe un gril si puneti sub el o farfurie pentru a recupera sosul.

Nu ridicati vasul imediat, asteptati cateva minute.

Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea prunelor. Am decorat-o cu coacaze rosii.

Se serveste calduta natura sau cu frisca sau inghetata de vanilie.

 

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rasurnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]