Tarta rustica

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2016 | 5721 vizualizari

 

Am facut inventarul la ce aveam prin frigider, am gasit cate ceva si am incropit o tarta cu de toate. A fost perfecta pentru cina!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lg untura
  • 1 ou
  • 1 lgt sare
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 1 cutie branza fagaras
  • 1 cutie branza pufoasa cu verdeata
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 1/2 ardei gras
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • 1 buc carnat picant
  • 3-4 rosii cherry
  • sare, piper dupa gust
  • 50 g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica:

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se amesteca. Se pune untura, oul batut si laptele caldut cate putin pentru a se putea framanta, pana se obtine un aluat omogen, elastic si care poate fi intins. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se amesteca cele doua feluri de branza, se adauga oul batut, maslinele taiate felii, ardeiul gras taiat cubulete si patrunjelul tocat. Se omogenizeaza. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se ia forma de tarta si se unge cu ulei. Se intinde aluatul in forma rotunda, putin mai mare decat forma de copt. Se aseaza cu grija aluatul in tava, ramanand si peste margini din aluat. Se umple forma cu branza, iar deasupra se aseaza carnatul taiat rondele. Rosiile cherry se taie in doua sau in patru si se aseaza din loc in loc peste branza. Se aduc marginile aluatului deasupra peste branza, incretindu-l usor.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute. Cand este gata, se stinge focul, se scoate tava din cuptor si se rade cascaval peste margini. Se da din nou tava la cuptor pana se topeste cascavalul, se lasa la racit apoi se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui praful de copt cu drojdie.

2

Se pot adauga in umplutura si alte ingrediente: ciuperci, dovleac etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]