Tarta rustica cu mere si crema de vanilie

de gaby_duceag in Prajituri, 10 Mai 2015 | 9684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat fraged
  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • putina sare
  • o lingurita indulcitor Green Sugar
  • Ingrediente sos de vanilie
  • 100 g zahar
  • 100 g frisca lichida
  • o lingura unt
  • o lingura amidon
  • vanilie
  • Ingrediente crema de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • un galbenus de ou
  • 5 linguri indulcitor natural Green Sugar
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita intaritor pentru frisca
  • In plus:
  • 2 mere mari,
  • scortisoara
  • putin indulcitor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere si crema de vanilie:

Mod de preparare Aluat fraged

  1. Pune intr-un bol faina impreuna cu indulcitorul, amesteca si adauga untul rece taiat cubulete.
  2. Cu mana rece amesteca totul adaugand treptat apa.
  3. Cand ai obtinut un aluat omogen il acoperi cu folie alimentara si-l dai la frigider pentru cel putin o ora.

Mod de preparare sos de vanilie

  1. Pui indulcitorul la incalzit intr-un ibric. Acesta se va topi si va deveni lichid. Adaugi untul, omogenizezi, apoi iei de pe foc si adaugi frisca.
  2. Pui inapoi pe foc. Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in ibric amestecand pana se ingroasa. La final adaugi vanilia, mai fierbi 2 minute si apoi opresti focul.Racesti.
  3. Scoti aluatul de la rece si intinzi o foaie pe masa de lucru (cam de 1/2 cm). O rulezi pe sucitor si o transferi in tava de tarta unsa cu unt.
  4. Speli bine merele, le cureti si le tai felii.
  5. Le asezi peste aluatul de tarta, presari putin indulcitor si scortisoara si bagi tava in cuptorul preincalzit.Lasi la fac mediu pana ce aluatul capata o culoare aurie pe margini.
  6. Scoti si lasi la racit. Cand tarta e doar calduta torni sosul de vanilie si bagi tava la frigider.

Mod de preparare crema de vanilie

  1. Mixezi mascarpone cu galbenusul si jumatate din cantitatea de indulcitor.
  2. Frisca o mixezi cu intaritorul si restul de indulcitor pana capata consistenta pufoasa si ferma.
  3. Adaugi treptat crema de mascarpone, omogenizezi, adaugi vanilia si dai crema pentru 15-20 minute la rece apoi o intinzi peste merele din tava.
  4. Lasi la rece pentru o ora apoi portionezi. Eu nu am lasat deloc :)))
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]