Pentru aluat ne sunt necesare:
Pentru umplutura ne sunt necesare:
In prima faza pregatim aluatul.
Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute.
Separat cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat lingurita cu sare. Adaugam drojdia dospita si framantam aluatul cu putin unt.
Dupa framantare, lasam aluatul la dospit, intr-un loc caldut, pana ce isi dubleaza volumul.
In tot acest timp, curatam ciupercile, le spalam si le feliem. Le coacem apoi pe tava de aragaz atat cat sa se rumeneasca frumos.
Din aluatul framantat, intindem o foaie (nu foarte groasa) si o asezam intr-o tava unsa cu putin unt/ulei.
Presaram casul trecut prin razatoare, asezam felii de ciuperci coapte si adaugam ouale batute impreuna cu smantana.
Adaugam cascavalul ras si un nou rand de ciuperci coapte, dupa care dam tava la cuptor pentru 40 de minute aproximativ.
Dupa coacere, tarta se lasa in cuptor, sa se raceasca treptat.
Pofta buna!
1
Aluatul obtinut are o consistenta moale, elastica.
2
Se pot adauga in aluat diverse condimente uscate.