Tarta Tatin cu prune

de papabundetot in Prajituri, 28 Sep 2013 | 8344 vizualizari

 

Saptamana aceasta am fost axata pe experimente noi si in acest context am creat si aceasta tarta tatin cu prune,din curiozitate sa vad ce gust are dar si sa vad cum se prezinta ca si textura.Dupa aceasta experienta pot spune doar ca prunele au fost zemoase si din aceasta cauza tarta mea a avut mult sirop insa a fost extrem de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 275 gr aluat foietaj
  • 1 kg de prune
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • o lingurita de scortisoara
  • coaja de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu prune:

Prunele le-am taiat in jumatati si am scos samburul. In tava de tarta am pus la foc untul si zaharul pentru a se topi ,am adaugat o parte din scortisoara si coaja de lamaie.Dupa ce zaharul s-a topit am luat tava deoparte,am pus in ea prunele (unele cu coaja in sus si unele cu ea in jos),deasupra prunelor am pus restul de scortisoara si apoi aluatul pe care l-am asezat frumos si uniform peste prune in asa fel incat sa arate frumos la sfarsit cand aveam sa intorc tava invers,am intepat cu o furculita putin aliuatul ,l-am uns cu un galbenus de ou si am dat tava la cuptor pana s-a rumenit frumos.

Dupa ce tarta s-a racit,am pus o farfurie mai mare peste ea si am intors tava invers in asa fel incat prunele sa fie in sus.DELICIOASA!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin (de post)