ceva superciocolatos...un dulce preluat din bucataria italiana, Il canale Giallo Zafferanno
Ciocolata se topeste pe baie de abur sau la foc foarte mic. Se adauga untul facut bucatele si se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se lasa deoparte la racit .
Intr-un castron sau robot, cine are, se pun ouale cu un praf de sare, zaharul si vanilina si se bat foarte bine, pana devin o spuma densa, cam 7-8 minute. Intre timp se va topi si zaharul. Se adauga apoi ciocolata topita si racita suficient cat sa nu simti ca frige la deget, se amesteca bine, apoi se adauga faina amestecata cu cacao si trecuta prin sita. Se amesteca cu o spatula de lemn sa se incorporeza faina bine.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se iau formele si se ung cu unt topit sau ulei apoi se pulverizeaza cu cacao bine, si pe margini. Se toarna compozitia in forme si se dau la cuptor pentru 15-20 minute. Reteta zice ca e suficient 12-13 minute, dar eu le-am tinut mai mult. Oricum mijlocul va ramane moale, ciocolata curge usor cand se va rupe cu lingurita. Ale mele nu au curs dar au ramas moi. Le-am tinut mai mult fiindca mi se parea ca nu prind deloc coaja...oricum vor fi destul de sensibile si la scos din forme, de aceea e bine sa se foloseasca forme de aluminiu sau forme separate. Eu am folosit formele de silicon si fiind legate intre ele le-am scos mai greu din forme.
Se lasa sa se raceasca bine, apoi se vor scoate mai usor din forme, se pulverizeaza cu zahar pudra. Eu nu am avut si ca sa pun totusi ceva pe ele, le-am tars cate un mot de frisca, numai buna cu atata ciocolata.
Sunt delicioase si va jur ca se pot manca una dupa alta, si nu te saturi...