Tarte Tatin aux Poires

de Mitinita in Prajituri, 4 Dec 2012 | 3385 vizualizari

 

Nu puteam sa nu fac o mica incursiune in patiseria frantuzeasca si cum aveam niste pere dulci,m-a dus gandul direct la o tarta tatin. Nu pot sa-mi inchipui de ce,inca nu o mai incercasem....dar oare de ce,e atat de simpla si atat de buna. Intruchipeaza tot ce inseamna rustic:simplu,bun si de calitate.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tigaie de fonta de 24 cm:
  • o jumatate de pachet de aluat de foietaj
  • 50 gr de unt
  • 100 gr de zahar brun
  • 3 pere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin aux Poires:

In tigaia de fonta,punem untul si zaharul brun. Introducem tigaia in cuptor si decojim si taiem perele in felii subtiri.

Scoatem tigaia si aranjam feliile de pere.

Pe suprafata de lucru presarata cu faina,intindem aluatul de foietaj. Incercam sa-l facem cat diametrul tigaii de fonta.

Punem aluatul deasupra perelor si dam tava la cuptor,unde o tinem cam 20-25 de minute.

Rasturnam tarta pe farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin aux Poires" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Mitinita 1

04.12.2012, 21:53

Ruxy,doar acum am vazut ca vrei sa vii in vizita. Vai ,ce m-as bucura sa vii!

Sim0na 1

04.12.2012, 22:20

si eu vreau o portie

cati 1

06.12.2012, 17:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin (de post)