Taște cu magiun

de danakarin in Paste, 15 Noi 2013 | 9174 vizualizari

 

Poate că prin alte părți se cheamă " colțunași. Noi le-am zis taște...

 

INGREDIENTE

  • 300 g faină
  • 3 ouă
  • sare
  • 200 g de magiun de prune
  • 100 g de pesmet
  • 50 g de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taște cu magiun:

Din ouă, făină si un praf de sare frământăm un aluat elastic de tăiței. Il împărțit în două, o parte o lăsam să se odihneasca acoperită cu folie, cealaltă o intindem intr-o foaie dreptunguilară cât putem de subțire. Pe această foaie plasăm din loc în loc cu ajutorul unei lingurițe grămăjoare de magiun. Întindem și cea de a doua foaie cu care o acoperim pe prima, apăsăm între grămajoare să se lipească un pic aluatul si cu ajutorul unei rotițe sau a unui cuțit tăiem romburi.

Punem la fiert o oală încăpătoare cu apă și fierbem taștele in apa clocotită până se ridică la suprafața.

Prăjim pesmetul în untul topit și tăvălim în pesmet taștele scurse bine.

Servim cu zahăr praf. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taște cu magiun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Anett 1

15.11.2013, 09:39

hmmm mie inca le mai face buni!

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 09:45

ce bunatate

Rocsi 1

15.11.2013, 12:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu urda