Terină de ficat şi ciuperci(drob)

de Ade200 in Ficat, 4 Mai 2013 | 8452 vizualizari

 

Pentru cei care nu suportă mielul sau vor ceva relativ mai uşor în loc.

 

INGREDIENTE

  • 1 caserolă de ficat de pui
  • 1 kg de ciuperci
  • 4 cepe mari
  • 2 legături de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 6 ouă
  • 2 linguri de brânză de vaci
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia iute
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terină de ficat şi ciuperci(drob):

Se taie ceapa mărunt si se căleşte de jumătate, apoi se adaugă ficatul feliuţe. Când îşî schimbă culoarea, se opreste focul. Eu am avut ciuperci opărite şi congelate, ciobăneşti, dar puteţi folosi de oricare. Se taie şi ele feliuţe şi se amestecă în ceapă.

Separat, se bat ouăle, apoi se pun mirodeniile, brânza, pătrunjelul tăiat, mărarul tăiat si se amestecă cu toate, dar să nu fie prea calde să se adune ouăle.

Se coc în 2 tăvi unse cu unt până se vede deasupra o crustă.

TIPS-URI

1

Dacă doriţi, puteţi pune şi ceapă verde tocată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terină de ficat şi ciuperci(drob)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]